Hirdetés
Hirdetés

Itt az első Feed The Mogul-EP, és már készül a második

Több premierünk volt már a Feed The Mogul zenekartól, akik tavaly ősszel megnyerték a Rocktóber nevű, a Hard Rock Cafe és a Dreher által szervezett tehetségkutatót is, nem véletlenül. A zenekar most egy komplett EP-vel jelentkezik, amit szintén itt a Lángolón lehet meghallgatni először.

Hirdetés

Ipolyi-Gáts Hunor frontember:

„A Self Titled címet viselő első kislemezünk megírása már 2017-ben kezdődött. Hat másik számmal egyetemben elkezdtünk foglalkozni az ötletekkel. Ezt az öt dalt – jó pár demózás után – végül a Pinewood Studióban vettük fel, Sipos Ábris segítségével. A mix-mastert most is Áldott Andrisunk (gitár, vokál) bogozta ki. Az új logó tervezetét, és a borítót Kiss Patrik csinálta, akivel már a „Red Lights”, majd a „Your Head” klipjén is együtt dolgoztunk. Egy fergeteges fotózást is csináltunk az új megjelenéshez Bikali Sanyi cimboránkkal, aki megmutatta nekünk milyen szépek is tudunk lenni. Ezúton is köszönjük mindenkinek a türelmet, és a munkát!”

Azóta egy csomó új daluk elkészült már, úgyhogy úgy döntöttek most kiadogatnak amennyit csak lehet. Ez az első termés, és már készül a második. Plusz még ott van az a három single, amiket az EP előtt dobtak ki klipestül, így ezzel az EP-vel együtt már nyolc dalt lehet hallgatni

Október 2-án, a megjelenés napján – azaz ma – a Robotban be is mutatják az új kislemezt, plusz játszanak a következőről is pár dalt, és nyilván az eddigiek is elhangzanak majd. Rajtuk kívül fellép még a Ripe Foal, és a The Royal Freak Out lesznek. A szabályozásnak megfelelően természetesen 23-kor vége a bulinak

Dalról dalra a teljes EP Ipolyi-Gáts Hunor szavaival:

Dig Deep

Ez gyakorlatilag a legelső dal, amit Andrissal elkezdtünk kidolgozni. Ő hozta az alapot, én a szöveget, és négyen raktuk össze a végső szerkezetet. Sokáig ezzel a dallal nyitottuk a koncerteket, mert amolyan „nyitány” érzetet kelt.”

Your Head

„Ezt már klipestül kiraktuk YouTube-ra idén, az EP egy amolyan előfutáraként. A videó egyszerű: Andris megkopaszt. A klipet végül Kiss Patrik barátunk dobta fel egy-két effekttel. A dal azt a fontos kérdést teszi fel, hogy miért van olyan mélyen mindenkinek a feje a seggében? Nem is lehetne aktuálisabb…”

Victimized

„Talán a kislemez legpoposabb dala. Szintén Andris hozta a zenét. Szövegileg egy kis történet az egész. Főhősünk „Jim” nem szereti elhagyni a lakását, így otthon éldegél. Egy nap azonban csöngetnek az ajtón, és egy igen erőszakos fazon támad rá, hogy kilökje a komfortzónájából. Kénytelen megvédeni magát, így előtör belőle valami, amiről fogalma sem volt, hogy ott van. Az áldozat-szerepben ragadt emberekről szól, és a végtelen indulatról, ami bennük lakozik.”

Keep Cool

„Ennek a szövegéhez tartozik egy kép, ami a fejemben volt az írásánál. Az, hogy meghalok, lekerülök a pokolba, és ott azokkal a dolgokkal kínoznak, amit nem értem el életem során, és már nem is fogok, hisz meghaltam. A többi magától értetődő.”

Afraid to Breathe

„Érdekes, hogy a dal szövegét jóval a korona-járvány első szellője előtt írtam, és mégis mennyire ráillik. Az egyszerű, ám annál fontosabb tudományos tények lealacsonyításáról szól, és arról, hogy mennyi dogma, érdek és egyéb tényező gátolja a tisztánlátásunkat, és befolyásol minket. Nagy feladat nyitottnak maradni, és nem pedig a saját világunkat tuszkolni mindenkire.”

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,933KedvelőTetszik
3,064KövetőKövetés
3,660FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók