Hirdetés

130 szórakozóhely nyitott meg illegálisan Brüsszelben

A kormány korlátozásai elleni tiltakozás részeként fél év után 130 kulturális hely nyitott ki illegálisan Brüsszelben és Vallóniában. A helyek április utolsó napja óta tartanak nyitva, és koncerteket, kiállításokat, vitákat, vetítéseket és nyilvános próbákat kínálnak.

A tiltakozás május 8-án ér véget, mikor hivatalosan engedélyezni kezdik az 50 fős szabadtéri eseményeket.

A csoport szerint jelenleg minden eseményt az egészségügyi ajánlásoknak megfelelően tartanak, vagyis mindenkinek maszkot kell viselnie, kötelező a távolságtartás, kivéve azoknak, akik egy háztartásban élnek.

Nem becsüljük le a vírus jelentőségét, de emlékeztetünk arra, hogy kísérletek és tanulmányok azt mutatják, hogy a kulturális helyek megnyitása csak minimális hatást gyakorol a fertőzési láncra

– írják közleményükben valószínűleg arra a tanulmányra hivatkozva, ami szerint a kulturális helyeken kisebb a fertőzés kockázata, mint a zsúfolt bevásárlóközpontokban vagy boltokban.

Visszautasítjuk azt, hogy bizonyos tevékenységi ágazatok és a lakosság bizonyos csoportjai azok, akikre a korlátozások súlya nehezedik.

A Koninklijke Vlaamse Schouwburg volt az első olyan hely, ami jelezte, hogy a tiltások ellenére nyitni fog, azonban sikerült megegyezni a kormánnyal, hogy teszteseménnyé nyilvánítsák a tervezett fellépéseket. A Tidj nevű üzleti magazin szerint a flamand térség azért nem vesz részt a demonstrációban, mert a regionális kormány számos támogatási intézkedést biztosított az érintett kulturális dolgozók, művészek és kulturális vállalkozók számára, többek között egy 60 millió eurós biztonsági hálót a fesztiválszervezők részére. Ugyanakkor jelezték, hogy amennyiben a május 11-i ülés után sem látnak újranyitási tervet, csatlakozni fognak a demonstrációhoz.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk