Hirdetés
Hirdetés

13 év után szabad Britney Spears

Aktív és kitartó rajongói mozgalom és egy egész sajtót bejáró vallomás is kellett ahhoz, hogy a Los Angeles-i bíróság megszüntesse Britney Spears gyámságát.

Hirdetés

2008-ban döntött úgy a bíróság, hogy az énekesnő beszámíthatatlan, azóta az életével kapcsolatban lényegében semmiben sem hozhatott saját maga döntést, és a pénzügyeibe sem volt beleszólása. Az ilyen típusú gyámságok általában végső megoldást jelentenek azok számára, akik képtelenek önmagukról gondoskodni és dolgozni. Pont az utóbbi miatt bírálták egyre élesebben a rajongók is a döntést, hiszen Spears folyamatosan turnézott, műsorokban szerepelt, és ő is többször hangsúlyozta, hogy az élete egyenesbe jött. Ennek ellenére a bíróság sorozatosan visszadobta a gyámság megszüntetésére vonatkozó kérvényeit.

A gyámság két részre volt osztható, egyrészt Spears Estate hozott döntéseket az énekesnő vagyonáról és minden pénzügyi döntéséről, másrészt a gyámság magára Britney Spearsre mint személyre is vonatkozott. Nyáron azonban lehetőséget kapott az azóta is dollármilliókat kereső énekesnő, hogy felszólaljon a bíróságon, ahol elmondta, hogy alapvető emberi jogait is korlátozták, anyagilag kihasználták, és az édesapja mindent megtett, hogy megkeserítse az életét.

Britney Spears a bíróságon szeretné visszakapni az élete feletti irányítást

Később pedig sikerült saját ügyvédet fogadnia. Ez azért volt fordulópont az ügyben, mert eddig úgy nézett ki a dolog, hogy azt sem dönthette el, hogy ki legyen az ügyvédje.

Vagyis a gyám által megbízott ügyvédnek kellett volna harcolnia a gyámság ellen.

Spears saját ügyvédje Mathew Rosengart lett, aki első körben elérte, hogy James Spears, az énekesnő apja ne lehessen hivatalos gyám, most pedig azt, hogy a gyámság is véget érjen. Ezzel egyébként Spears apja is nyert, mert így nem kell hivatalosan is beszámolnia arról, hogyan kezelte lánya vagyonát. A pénzügyeket egyébként Spears apjának menesztése után John Zabel könyvelő vette át, úgy tudni, ő a jövőben is próbálja kibogozni a szálakat, és később dőlhet el, hogy esetleges visszaélések miatt tesznek-e bármilyen feljelentést.

Spears ügye újra a napvilágra hozta azt a problémát, amiről már mi is írtunk, vagyis hogy az Egyesült Államokban a gyámság egy jól fizető és rengeteg visszaélésre lehetőséget adó üzletággá nőtte ki magát, amelynek nagyon gyakran áldozatai idős, egyedül élő emberek.

A Fontos vagy nekem című film alapproblémája a való életben is sokkoló

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,011KedvelőTetszik
3,068KövetőKövetés
4,580FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók