Hirdetés

1,2 millió forintos luxus butatelefon jelenik meg 2021 elején

Réges-régen a Nokia elképesztően prémium vonalából nőtte ki magát a Vertu nevű márka, ami luxustelefonokat, illetve nem is telefonokat, hanem luxus életérzést árult, nem olcsón. A telefonok különlegessége az volt, hogy nagyon magas minőségű, prémium termékekből készültek, illetve olyan szolgáltatások jártak hozzá, mint egy telefonszám, amin például asztalfoglalásokat vagy transzfert intézhetett magának az ember. Aztán az okostelefonok kiszorították a Vertut az egyébként sem túl nagy piacról.

Aki luxust akart, vett néhány drága tokot, és a beosztottjait, vagy az ismerőseit kérte meg, hogy foglaljanak asztalt, esetleg applikáción keresztül hívott magának taxit.

De most nagy ambíciókkal lép be a piacra a Xor (eggsor-nak kell ejteni), amit a Vertu egykori vezetői álmodtak meg. Hutch Hutchinson már a Vertunál is dizájnért volt felelős, most az új cégnél is ez a feladata. Ő azt állítja, hogy olyan Vertu tulajdonosok keresték meg, akiknek hatalmas űr tátongott az életében, mióta nem tudnak kifejezetten luxus telefon venni kifejezetten irreális áron. Jó, ő nem ezeket a szavakat használta, de a lényeg az, hogy szerinte van kereslet ezekre a készülékekre.

Első telefonjuk a Xor Titanium arról kapta a nevét, hogy milyen anyagból készült, 2G és 3G képest, lehet vele telefonálni, SMS-ezni, és nagyjából ennyi. Jó, ne legyünk igazságtalanok, van benne levegőminőséget ellenőrző szenzor is, és vezeték nélküli töltésre is alkalmas, és legalább 5 napot bír az akkumulátora egy töltéssel.

Vagyis csak kicsivel tud többet, mint életem első telefonja, a Nokia 3210-es.

Azt mondják, hogy nagy figyelmet fordítanak a biztonságra, és garantálják például, hogy a telefonon folytatott beszélgetések nem szivárognak ki. Azt persze nem mondták meg, hogyan küszöbölik ki azt, ha a másik fél kihangosítja az arra alkalmas telefonját és felveszi, de ez már legyen az ő bajuk. Mindenesetre a hívásokat és az üzeneteket is titkosítják, sőt a titkosított hívásoknak más lesz a csengőhangja, hogy fel tudjon készülni mindenki arra, hogy komoly dolgok miatt keresik. Mindegyik telefonhoz lesz egy egyéni kulcs, amivel a távolból is le lehet törölni mindent róla, igaz mivel maximum telefonszámokat és SMS-eket lehet rajta eleve tárolni, így olyan nagy baj nem történhet.

Hutchinson úgy jellemezte a vásárlóit, hogy abból kiderül, hogy drogbáróknak szánják.

Jó, ezt sem így mondta, hanem hogy a telefonjuk azoknak való, akik nem befektetésekben tartják a vagyonukat, hanem szép és drága autókban és órákban, akik az üzleteik lebonyolítását szóban, telefonon keresztül intézik.

A Nokia 105, ami szintén leginkább telefonálásra alkalmas, úgy 5000 forintért szerezhető be, igaz abban nincs légminőség szenzor.

Xor
Fotó: Xor

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,984KedvelőTetszik
3,058KövetőKövetés
3,810FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk