Hirdetés
Hirdetés

12 dal a Reflektor Festival fellépőitől – Videós programajánló

November 16-án, csütörtökön Reflektor Festival a Dürer Kertben. Az idei rendezvény több kuriózumnak is beillő koncerttel is várja a látogatókat, hiszen öt év után ezen az estén tér vissza hazánkba a brit post-punk Shame, itt búcsúzik el a közönségtől – legalábbis bizonytalan időre – utolsó budapesti koncertjén a Middlemist Red, rajtuk kívül pedig olyan izgalmas előadók érkeznek az indie rock, post-punk és alternatív színtér metszéspontjáról, mint a Galaxisok, a Hocuspony, a Hiúz és a kisbetűs ünnepnapok. A folytatásban érkezik egy videós kedvcsináló, egyben emlékeztetjük olvasóinkat, hogy vasárnap éjfélig még várjuk a jelentkezéseket az előző programajánlóban meghirdetett nyereményjátékra páros belépőért!

Hirdetés

Galaxisok – Nagyterem, 19:00

Az idén tízéves Galaxisok legalább húsz év kísérletezést sűrített létezésének első évtizedébe, a Cseh Tamás és a Neutral Milk Hotel által ihletett tábortüzes daloktól az álomszerűen fátyolos indie-slágereken és zongorás balladákon át a tropicaliáig vagy a posztpunkig. Ez azt jelenti, hogy Szabó Benedek, Sallai László, Günsberger Ákos és Bradák Soma bátran válogathat az – egyelőre – hétlemeznyi életmű anyagából az éppen aktuális koncertnek megfelelően. Ez a Reflektoron is így lesz, így biztosan elhangzik majd néhány olyan szám is, amit évek óta nem hallhattak a koncertre járók.

Middlemist Red – Nagyterem, 20:30

A hazai neo-psych hullám legmeghatározóbb zenekara egy évtizedes karriere alatt a magyar fesztivál színpadok nélkülözhetetlen fellépője lett. Túlzás nélkül mondható, hogy egy egész generáció nőtt fel a zenéjükön és számtalan zenekarra voltak nagy hatással itthon. Ezért is volt különösen fájó hír, amikor idén februárban bejelentették, hogy bizonytalan időre visszavonulnak, de szerencsére sikerült a Reflektorra még egy utolsó koncert erejéig előcsalogatni őket, hogy méltóképpen búcsút vehessenek a közönségüktől.

Shame – Nagyterem, 22:15

Zseniális 2018-as Szigetes koncertje után tér vissza Magyarországra a brit post-punk robbanás egyik legizgalmasabb szereplője, a dél-londoni Shame. A zenekar az idén februárban megjelent harmadik nagylemezével már rég kilépett a műfaj keretei közül és a megszokottan nyers és erőteljes hangzásvilágát himnikus refrénekkel keresztezte. A dalokat a zenekar tagjai élőben rögzítették a stúdióban, hogy a felvételeken minél jobban meg tudják őrizni a híresen energikus koncertjeik hangulatát, amiből november 16-án adnak ízelítőt az idén egy estére a Dürer Kertbe költöző Reflektoron.

Sierra Delta – Nagyterem, 23:30

A koncertek után a Kisteremben Sierra Delta, vagyis Deli Soma és Ürögdi Ábel a Middlemist Redből pakolják majd kedvenc zenéiket.

kisbetűs ünnepnapok – Kisterem, 18:15

A fiatal banda zenéjének kiindulási pontja az alternatív rock, de gond nélkül kalandoznak el számtalan más stílus felé is legyen az akár jazz, latin vagy a 60-70-es évek beat zenéje.

Hiúz – Kisterem, 19:45

István Geri és Hegyi Olivér indie rock duója sok év szünet után tért vissza 2022-ben a dallamosabb “Félig szabad” című felemelő hangulatú LP-jükkel. Kísérletező kedvű poppos eklektika a ‘10-es évek emlékére.

Hocuspony – Kisterem, 21:30

Eszelős sebességű, fuzzban úszó riffek, négy szólamú vokálok és magyar szövegek, ez a HOCUSPONY, akik az idén áprilisban bemutatott új EP-jüket is hozzák a Reflektorra.

We Wanna Be Forgotten Kollektiva – Fotelbár, 19:45

A koncertek közben és után a We Wanna Be Forgotten Kollektiva pörgeti a vinyleket a frissen elkészült Fotelbárban!

Nyereményjáték-emlékeztető

Vasárnap éjfélig még jelentkezhettek! A Lángoló egy szerencsés olvasója egy páros belépőt nyerhet az idei Reflektor Festivalra. A feladat mindössze annyi, hogy válaszoljatok az alábbi kérdőívben feltett, rendkívül egyszerű kérdésre, és persze megköszönjük, ha megosztással, kedveléssel, a Facebook-esemény visszaigazolásával segítetek nekünk a rendezvény promóciójában.

Jelentkezési határidő: 2023. november 12, vasárnap, éjfél. A rákövetkező napon sorsolunk, a nyertest e-mailben értesítjük. A játék során beérkezett adatokat a sorsolás után töröljük az adatbázisunkból.

A Reflektor Festivalról további információk a képre kattintva! Jegyek elérhetők a Tixa felületén.

Fotó: Middlemist Red Facebook

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,003KedvelőTetszik
3,063KövetőKövetés
3,870FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók