Hirdetés

Жълтото Момиче – Premier a Meszencsinkából is ismerős Biljarszki Emiltől

Lángoló Premier

Mit is kell tudni Biljarszki Emilről? Bulgáriában született, Szovjetunióban nőtt fel, 17 éves kora óta Magyarországon él. 1994 és 2009 között a Korai Öröm billentyűse volt (nemsokára könyv jelenik meg róluk). 2007-től a Korai Öröm és Colorstar tagjaiból alakult Fókatelepben zenélt. Az eredeti zenei ötletek mellett Oláh Annamari éneke tette ismertté a zenekart. Vele alapították 2009-ben a Meszecsinkát, amely „folkgyökerű pszichedelikus popzenéjénél talán nincs is most jobb a műfajban, és tessék megkapaszkodni, ezt globálisan értjük.”

Hirdetés

Zenekarai mellett eddig nem került szélesebb nyilvánosságra Biljarszki saját zenéje. 2017-ben jelent meg bolgár nyelvű dalait tartalmazó albuma. Akusztikus, vonós négyessel megtámogatott mélyebb hangvételű számoktól balkáni raggán keresztül kemény rockig sok minden hallható a Narrátor Records által kiadott lemezen.

Tavaly megjelent egy különleges technikával készített klip „à la guerre comme à la guerre” dalához. Most pedig egy ambient hangzású dal debütál a Lángolón klippel együtt:

A klipet Biljarszki fia készítette, aki a billentyűs hangszerekért is felel a dalban. Emil zenei projektje legközelebb Szegeden lesz látható élőben.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
807FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk