Hirdetés

Дeva nyerte a Music Moves Europe egyik díját

Január 20-án este a groningeni Eurosonic Fesztiválon jelentették be az idei Music Moves Europe Díj győzteseit, ahol többek közt a magyar énekesnőt, Дevát is Európa egyik legjobb feltörekvő előadójának választották. Az Európai Unió kortárs könnyűzenei díja a Music Moves Europe Díj célja, hogy bemutassa a feltörekvő európai művészeket és támogassa őket nemzetközi karrierjük elindításában és továbbfejlesztésében.

Takács Dorina, művésznevén Дeva mindössze egy éve tört be a hazai zenei színtérre különleges, a modern elektronikus zenét a folkot ötvöző hangzással. Számos kislemez után január 20-án megjelent a bemutatkozó albuma is Zságer Balázs új kiadójának gondozásában  (Move Gently Records). Csillag című, most megjelent lemezét  a hónap végén a Trafóban mutatja be.

Дeva az első pillanatoktól kezdve kiemelkedő helyen szerepel az exportképes magyar zenei produkciók listáján a HOTS Magyar Zenei Exportirodánál is, és a még csak 21 éves előadó a Harmed zenekar után a második magyar művész aki elnyerte a Music Moves Europe rangos elismerését. A tizenöt jelölt közül, a zsűri által egyik győztesnek választott Дeva nemzetközi karrierjének nyitó lépéseként máris fellép a Eurosonic fesztiválon, amely 2022-ben újra virtuális formában kerül megrendezésre.

A díjazottak listája

A Music Moves Europe Awards díjazottjait egy szakértő zsűri választotta ki: Gemma Bradley (BBC Radio 1), Cindy Castillo (Mad Cool Festival), Kevin Cole (KEXP), Bryan Johnson (Spotify) és egy tiszteletbeli zsűritag, a tavalyi közönségnyertes Alyona Alyona. Az öt Music Moves Europe-díj nyertese fejenként 10 000 € díjazásban részesül. A zsűri nagydíjának nyertese a 10 000 eurón felül 5 000 euró értékű “zöld turné” utalványt kap. A közönségdíj nyertese pedig 5000 euróval indulhat neki a nemzetközi karriernek. Továbbá minden jelölt részt vehet a Eurosonic szervezésében egy képzési napon.

Music Moves Europe-díj nyertesei:

  • Denise Chaila (Írország)
  • ДEVA (Magyaország)
  • Mezerg (Franciaország)
  • Blanks (Hollandia)
  • Alina Pash (Ukrajna)

Zsűri nagydíjának nyertese: Meskerem Mees (Belgium)

Közönségdíjas: Ladaniva (Örményország)

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk